Pollex nya ledartrio

Ett före detta tennisproffs, en divemaster utbildad i Thailand och en internationellt framgångsrik gokartförare – så kan man beskriva de tre personer som numera äger och driver Pollex AB. Hur ska Mattias Höglund, Tobias Wingqvist och Hans Andreasson tillsammans ta företagets styrkor med sig in i framtiden? Trion delar med sig av sina tankar.

Read More
Kundcase Kanaltätning i Arvika

Pollex fick i uppdrag av fastighetsägaren att utföra en kanaltätning med Linervent.

Resultatet i Kajsas badrum blev att imman försvann från speglar efter att duschen använts. Tvättmaskinen är torr inuti varje gång den ska användas. Vid matlagning sprids inte matoset på samma sätt som innan. För Arvika Fastighets AB:s del gav detta en indikation på att fastigheten behöver undersökas vidare. Det ökade luftflödet gör att fastighetens fläktar kan nedjusteras till rätt nivå. Följden av detta blir minskade uppvärmningskostnader.

Read More
”GP-artikel ger ökad insikt om vårt föråldrade VA-nät”

”Åldrat VA-nät en kostnadsbomb” stod på förstasidan av Göteborgs-Posten torsdagen den 25 januari. I artikeln beskrivs att renoveringen av de i snitt 60 år gamla ledningarna under mark går för långsamt, takten behöver på sikt fördubblas.

Tyvärr har vi under lång tid sett att gamla, dåliga vatten- och avloppsledningar som ligger under mark inte alls verkar ha samma politiska och mediala genomslagskraft som exempelvis försenade tåg, därför är kunskapen låg. Men GP:s artikel är ett litet bevis på att det i vart fall går åt rätt håll, säger Mattias Höglund.

Read More
Axel Lydahl
Pollex växer med omtanke

Pollex tjänster är efterfrågade och bara det senaste året har nio personer nyanställts. Det innebär att det nu är totalt 40 medarbetare som tar Pollex framåt. Företaget har höga ambitioner när det gäller medarbetarnas trivsel på jobbet. Möt två medarbetare och två chefer, som berättar om hur det är att jobba på Pollex och om hur tankarna bakom att prioritera trivsel och arbetsglädje ser ut.

Read More
Fyra löften till våra kunder

I samband med den nya hemsidan så förtydligar vi även vårt löfte till våra kunder. Dessa fyra löften har länge präglat vårt arbete och de är något som får oss att särskilja oss från våra branschkollegor.

Read More
Mattias Höglund
I våra kläder – Kvartal 2 2017.

Idag fortsätter vi vårt segment I våra kläder. Detta kvartal kan ni läsa lite om hur vi har hjälpt våra kunder och gjort deras vardag lite lättare genom bland annat Schaktfri ledningsförnyelse, Pollexmetoden mm. Ni får även en inblick i vissa av våra medarbetare på kontoret jobbar. Här kommer ett urval av bilder och förklaringar kring vad vi hjälpte våra kunder med under det andra kvartalen 2017.

Read More
I våra kläder – Kvartal 1 2017.

Idag fortsätter vi vårt segment I våra kläder. Detta kvartal kan ni läsa lite om hur vi har hjälpt våra kunder och gjort deras vardag lite lättare genom bland annat Schaktfri ledningsförnyelse, Polly-Pig-rensning mm. Ni får även en inblick i hur killarna på vår verkstad jobbar. Här kommer ett urval av bilder och förklaringar kring vad vi hjälpte våra kunder med under det första kvartalen 2017.

Read More
Rengöring av dricksvattenledningar - en nödvändighet för hög kvalitet

Överallt i Sverige får man över tid en viss mängd avlagringar och sediment från dricksvattnet i sitt ledningsnät. Dessa avlagringar och sediment är inte hälsofarliga utan består av beståndsdelar från dricksvattnet som över långa tidsperioder ackumuleras i ledningsnätet antingen som hårda avlagringar eller löst sediment i botten av ledningen.

Read More
HALLÅ DÄR...

HALLÅ DÄR... Mattias Höglund, vd för företaget Pollex AB, kan du beskriva en bra kommun? ”Det är en kommun som vill driva näringslivet framåt och därför frågar mig vad jag som företagare har för behov.”

Read More