CASE: Göteborg vill ligga i ledningen med schaktfri ledningsförnyelse.

I skrivande stund håller Göteborg på att renovera sitt dricksvattennät. De valde oss på Pollex som entreprenör då våra schaktfria metoder passar perfekt för förnyelse i tätorter. Under de relativt trånga gatorna i Långedrag har vi nu dragit in en DN145 i en GJJ150 för minimal diameterförminskning. De schaktfria metoderna gjorde sig speciellt bra vid Pråmgatan då den gamla ledningen hade kraftiga böjar. Utöver den vanliga fördelen med minimal påverkan på miljö och infrastruktur så är en fördel att röret blir kontinuerligt. Om man skulle schaktat upp hela sträckan så behöver ledningskomponenter svetsas och kopplas ihop med hjälp av till exempel stumsvets och elsvetsmuffar. Med frabriksvika formpassade rör och schaktfri ledningsförnyelse slipper man detta steg. Ett kontinuerligt rör dras mellan de två punktschakten och inga muffar eller svetsning behöver användas. Detta ökar driftsäkerheten på ledningen då en läcka oftast bildas vid kopplingar eller där svetsning har gjorts.

Vill du läsa mer om våra schaktfria metoder? Surfa in på https://www.pollex.se/schaktfri-ledningsfornyelse-relining