Vårt löfte till er – Vatten & sanitet till behövande

wateraid.png

I denna sista artikel om våra kundlöften kommer vi skriva mer om vårt samarbete med WaterAid och de steg vi tar tillsammans med dem för att hjälpa dem som verkligen behöver det.

Vi på Pollex tycker att företag behöver ta ett större ansvar för att ge kommande generationer en bra förutsättning. Ett steg i vårt arbete för att säkerställa framtiden för nästa generation är vårt samarbete med WaterAid. Ett steg i vårt arbete för att säkerställa framtiden för nästa generation är vårt samarbete med WaterAid. Samarbetet går ut på att sprida WaterAids budskap i våra digitala kanaler samt vid event och mässor. Utöver det skänker vi även minst 5% av företagets vinst till organisationen vilket är det löfte vi ger till er. En del av de pengar som vi omsätter tack vare er går till ett välgörande ändamål.

Pollex kom i kontakt med WaterAid 2012 när dåvarande generalsekreterare Jan Eliasson var talare på SSTTs årsmöte. Under samma år blev vi en av de första samarbetspartners som WaterAid har i Sverige. Vår VD Mattias säger följande om vårt val att arbeta med WaterAid.

Mattias Höglund

Mattias Höglund

”Vi ser en möjlighet att göra det lilla extra tillsammans med WaterAid. Deras arbete stämmer väldigt bra in med vår värdegrund samt det som vi faktiskt arbetar med i vardagen. Vi ser trots allt till att Sveriges invånare får tillgång till fungerande VA.” – Mattias Höglund, VD, Pollex AB

Vad är WaterAid?

WaterAid är en internationell oberoende organisation som arbetar för att förbättra tillgången till rent vatten, hygien och sanitet till de som verkligen behöver det i världen. Organisationen grundades 1981 i England efter att FN valt att fokusera på att globalt förbättra tillgången till rent vatten och sanitet. Det startades sedermera upp i Sverige under 2009. Under åren har de hjälpt människor världen över.

  • Mellan 1990 och 2016 har 2,6 miljarder människor fått tillgång till rent vatten.

  • Mellan 1990 och 2015 har 2,1 miljarder människor fått tillgång till toalett.

  • Bara under 2017 nådde WaterAid 160 personer med rent vatten, varje timma.

Vill du skänka en gåva till WaterAid? Surfa in på https://www.wateraid.org/se/se/ge-en-gava för att se hur just du kan hjälpa de som behöver det allra mest.