21 097 meter svett, smärta och darriga ben

Det gick nästan att ta på spänningen i luften i lördags. Var du än tittade väntade förväntansfulla löpare i alla åldrar. Bilförbudet och avspärrningar i en stor del av stan ställer till det för den oinvigde som missat dagens enorma event. 
Det var den 38 gången sedan starten 1980 som Göteborgsvarvet gick av stapeln från Slottskogsvallen i Göteborg. 1,4 miljoner löpare har under åren anmält sig till loppen. 60 000 anmälda, strålande sol och en termometer som visade 22° C. 40 000 dök upp och sprang varvet. 37 av dem sprang för WaterAid och rent vatten med Pollex.

pollex wateraid göteborgsvarvet 2018 schaktfritt vatten.jpg
 

Vi stod för sjätte året i rad på vår vanliga plats framför starten vid Slottskogsvallen. Mängder av vänner, kunder och familjer kom och besökte oss i våra två tält. Vi bjöd på skugga, sportdrycker, rent vatten, och en grill som gick varm hela eftermiddagen. 

De flesta av oss springer med målet att ta sig runt. Vissa siktar lite högre. Vi har en person som vi gärna vill lyfta fram vad det gäller resultat. Varje år ligger Miro i en klass för sig. 

Miro Cepiansky (SWE) efter en målgång på 01:17:49. Helt otroligt bra.  Det är inte långt efter vinnaren Shadrack Kimining (KEN) som gick i mål på 01:01:31.

Miro Cepiansky (SWE) efter en målgång på 01:17:49. Helt otroligt bra. 
Det är inte långt efter vinnaren Shadrack Kimining (KEN) som gick i mål på 01:01:31.

 

Vi springer för Wateraid

Att få rent vatten under loppets gång ser vi som en självklarhet. Tyvärr är det inte lika självklart över hela världen. Det kan vara svårt att ta in informationen om att 844 miljoner människor världen över saknar tillgång till rent vatten. 

Vi från Pollex springer varje år för Wateraid. Vi försöker på vårt sätt hjälpa till genom att belysa problemen och få allmänheten att få upp ögonen för det vi ser som en mänsklig rättighet och självklarhet - tillgång till rent vatten. Vi skänker varje år oavkortat 5 % av vår vinst till WaterAid. Vartannat år åker två medarbetare med WaterAid och hjälper till med olika projekt. 
Här kan du läsa mer om vår senaste resa till Indien med WaterAid.

Här kan du läsa mer om WaterAid och deras arbete.

Bilder som talar - här är ett litet kollage av bilder