No Dig for Future

Att klimatpåverkan runt om i världen måste minska håller vi på Pollex med om. Vi vill visa för beslutsfattare att de faktiskt måste räkna klimatpåverkan som en kostnad. För någonstans, någon gång måste vi ta hand om problemet som uppstår och det kommer bli dyrt. Vi startar där med #NoDigforFuture

Pollex-schaktfritt-nodig-for-future.jpg

Med schaktfria metoder sparar du som ledningsägare 100 kg CO2 per meter ny ledning ni renoverar. Det motsvarar ungefär 60 mil i en dieselbil. En teoretisk ledningsägare har 500 km ledningar och förnyar 1 % av dessa årligen. På bara det året har denne en möjlig miljöbesparing på upp till 500 ton CO2 vilket i sin tur motsvarar 300 000 mil i en dieselbil. Rätt extrema siffror eller hur?

Idag den 15 mars är dagen då Greta Thunberg ber alla skolbarn att skolstrejka för klimatet globalt. Detta under kampanjen #FridaysforFuture. Vi tycker givetvis att alla barn skall gå i skolan, men vi håller också med om att vi behöver agera på alla fronter för att minska vår klimatpåverkan.

Problemet är att man inte ser CO2-utsläpp och klimatpåverkan som en kostnad, vilket det i allra högsta grad är. Tar man då i samma anda i beräkning den CO2-besparing som schaktfria metoder faktiskt innebär så sjunker den totala långsiktiga kostnaden för ett utfört arbete markant. Man kan därför lättare räkna hem dessa jobb och samtidigt känna att man skapar en framtid som är värd att studera för!