Akututryckning till Timmersdala

Vatten och avlopp är ett av Sveriges viktigaste försörjningssystem. En dold och kritisk infrastruktur. En infrastruktur som levererar något som vi alla behöver i vardagen. Det spelar ingen roll hur detaljerade underhållsplaner man har, hur nitiskt man ser efter sitt ledningsnät, olyckan kan ändå alltid vara framme. Frågan är ”Vem ringer du då”? 

Olyckan har i skrivande stund varit framme i Skövde kommun. I det lilla samhället Timmersdala har man råkat få in koliforma bakterier i dricksvattennätet. När Skövde kommun ringde oss och ville ha hjälp sa vi ”Självklart!”. Vi stuvade om i planeringen och ett extra ekipage sattes in direkt. Sedan i tisdags luft-vattenspolar vi ledningsnätet i Timmersdala. 

Snabba puckar och påbörjad luft- vattenspolning. 

Kommunen var snabba på bollen och påbörjade själva ett eget enkelt spolningsarbete, men man insåg att det krävdes mer effektiva metoder för att lösa problemet. 

Vi blev kontaktade på onsdag eftermiddag. Dagen efter, under torsdagen, var vi på plats och hämtade underlag hos kommunen. Under fredagen var vi på plats med färdig spolplan och presenterade denna för VA-avdelningen på Skövde kommun. I måndags, två arbetsdagar senare, var vi igång med luft- vattenspolningen som planeras fortlöpa fram till lördag. Efter slutförd spolning är förhoppningen att kokrekommendationen kan hävas och att de boende kan använda sitt dricksvatten direkt ur kranen igen. 

Vi finns alltid här för dig 

Vi på Pollex har fyra löften till våra kunder. Ett av dessa är att vi alltid kommer finnas där för kunden. Vi ser till att aldrig lämna kunden i sticket. När en kund ringer med ett akut problem får man aldrig ett ”nej”. Vi arbetar tillsammans med kunden för att komma fram till en lösning som är bäst för båda parter. 

Hur kan vi lova våra kunder att vi aldrig lämnar dem i sticket? Enkelt! Vi brinner verkligen för att underhålla och förnya Sveriges VA-nät. Detta, tillsammans med att vi har hjälpt ledningsägare sedan 1980-talet, ger oss en väldigt stor kunskap samt resurser som vi kan tillsätta vid akuta ärenden. 

Är olyckan framme i ditt ledningsnät. Ring oss. Vi finns alltid här för dig!