Dags för remiss!

Pollex polly-pig-rensning dricksvatten vattenledning järn mangan 30.jpg

Svenskt Vatten är i slutskedet med att färdigställa sina nya publikationer ”P 115 Vattenledningar och reservoarer – Spolning, rensning och rengöring” och ”P 114 Distribution av dricksvatten – Funktionskrav, hydraulisk dimensionering och utformning av allmänna vattenledningsnät”. Dessa har nu skickats ut för remiss. Samtidigt så har en inbjudan till en seminarieturné gått ut för den som vill få lite mer information om publikationerna.

Vi på Pollex är lite mer intresserade av just P 115. Inte bara för att den rör det som vi hjälper våra kunder med till vardags, utan även för att vi har varit med och tagit fram publikationen. Vår VD Mattias Höglund och vår tekniska chef Hans Andreasson har tillsammans med andra aktörer i branchen varit delaktiga i framtagandet av den nya publikationen från Svenskt Vatten. Den ersätter en två decennier gammal publikation (VAV P77 – 1995). Den nya publikationen tar därför hänsyn till alla förändringar och nya tekniker som kommit de senaste 24 åren.

”Det är inte bara viktigt för Pollex utan för hela Sveriges VA-nät att vi får ett uppdaterat material. Mycket har hänt. Att vi har fått vara med på resan och ta fram materialet är extremt roligt. Vi har samlat på oss kunskap om Sveriges VA-nät sedan 1985. Att vi nu får dela med oss av den är bara positivt och hjälper förhoppningsvis svenska ledningsägare till ett bättre underhåll av sina vattenledningar.” – Mattias Höglund – VD – Pollex AB

Om du är intresserad av att läsa remissversionerna av de båda publikationerna så kan du hitta dem på  www.svensktvatten.se.

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig med ditt VA så når du oss lättast via telefon på 0303-332430 eller chatten här på hemsidan.

Vi finns alltid här för dig! <3