Ett miljövänligare bränsle

Att vi på Pollex försöker att ligga i framkant när det kommer till miljöfrågor råder det inga tvivel om. Vårt mål är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna de kan få. Vi tar nu ett nytt kliv mot detta mål. Vi tankar nu enbart med HVO100 när möjligheten finns.

”Att vi anammar HVO100 känns helt rätt. Än så länge så finns varken de fordon eller den infrastruktur som vi behöver för att kunna ha en helt elektronisk eller vätgasdriven fordonsflotta. I framtiden är vi troligen där. Att ni nu använder oss av HVO100 är en grymt bra lösning innan vi är framme.” Mattias Höglund – VD – Pollex AB

Då det i dagsläget inte finns HVO100 på så många bensinstationer runt om i landet har vi på Pollex valt att installera en egen tank i våra lokaler. Tack vare denna tank kan vi lova att samtliga bilar som lämnar våra lokaler kommer köras på bränslet.

20190430_142149.jpg

Vad är HVO100?

HVO, hydrerade vegetabiliska oljor eller animaliska fetter, är ett förnybart syntetiskt dieselbränsle som kemiskt i stort är lika det fossila dieselbränslet. HVO säljs inblandad i vanligt dieselbränsle och uppfyller då alla specifikationerna i standarderna för dieselbränslen och är godkända för användning i alla dieselmotorer.

HVO100 (100% HVO) som uppfyller standarden SS-EN 15940:2016+A1:2018 säljs också i Sverige och kräver godkännande från fordonstillverkaren för användning i respektive fordon då den normalt inte fullt ut uppfyller specifikationerna i de av fordonsindustrin accepterade standarderna för dieselbränsle, såsom SS 15 54 35 och SS-EN 590.

Källa: spbi.se (https://spbi.se/uppslagsverk/fakta/drivmedel/fornybara-drivmedel/hvo-hydrogenated-vegetable-oil/)