I våra kläder - december 2016

Idag fortsätter vi vårt segment I våra kläder. Denna månaden kan ni läsa lite om Polly-Pig-rensning av tryckavlopp, Kontroll av felkopplingar på dag- och spillvatten samt schaktfri ledningsförnyelse med formpassade rör. Här kommer ett urval av bilder och förklaringar kring vad vi hjälpte våra kunder med under december månad.

Schaktfri ledningsförnyelse med formpassade rör i Vellinge

En dag i våra kläder kan se ut så här. Christoffer, Fredrik och Kenny drar in ett formpassat PE100-rör i en gammal dricksvattenledning. Man drar det vikta röret genom de gamla ledningarna och vecklar sedan upp det med hjälp av vattenånga. Detta gör att man får det nya röret helt tätt mot det gamla, och på så vis förlorar man nästan ingen volym. Utöver det så är det väldigt miljövänligt eftersom man slipper alla utsläpp som uppstår vid traditionell grävning samt att man slipper stora störningar i infrastrukturen och för boende.

Schaktfri ledningsförnyelse

pollex-schaktfritt-schaktfriledningsfornyelse-formpassade-ror-formpassat-va-vanat-687

Kontroll av felkopplingar i Ale

En dag i våra kläder kan se ut så här. Är det dimma? Det kan väl inte vara smog? Nej, det är Jonas och Johan som gör en kontroll av felkopplingar. Det kan se lite oroväckande ut, men ni kan vara lugna. Den rök som används är vanlig scenrök och är helt ofarlig för människa och natur. Nu under de blötare årstiderna så är det vanligt med översvämningar i Sverige. Men med hjälp av vår tjänst för kontroll av felkopplingar så kan kommuner minska antalet översvämningar samt mängden rent vatten som passerar reningsverken.

Schaktfri ledningsförnyelse

Kontroll av felkopplingar i Rättvik

En dag i våra kläder kan se ut så här. Christer och Karl är ute i Rättvik och genomför den sista inventeringen efter många veckors jobb. När man är osäker om en fastighet verkligen är felkopplad, så kan man med hjälp av färgämne följa vattnet för att se om den är felkopplad eller ej. Färgen är helt ofarlig för människor och natur, hur otrevligt det än kan se ut.

Schaktfri ledningsförnyelse

Polly-pig-rensning av tryckavlopp i Kalmar

En dag i våra kläder kan se ut så här. Alexander och Hasse piggar ledningar på ett industriområde i Västerviks kommun. Ibland kan vårt arbete kräva att vi klättrar ner i stora släppbrunnar för att där nere ta upp piggarna när de kommer ut. Självklart så krävs rätt säkerhet vid dessa tillfällen. Man kan även se hur mycket sediment, slam och smutsigt vatten som kommer ut. Detta vatten blir sedan renare och renare. Ett enkelt sätt att se att vårt jobb gör skillnad.

Schaktfri ledningsförnyelse