Pollex nya anbudsingenjör har en stark vinnarinstinkt

Några dagar in i maj började Heléne Gustafsson som anbudsingenjör på Pollex. Mycket av hennes arbete kommer att ha fokus på Pollex metoder för schaktfri ledningsförnyelse. På lite sikt är tanken att Heléne, som har en utbildning som elektroingenjör, också ska ha ett ansvar som Key Account Manager för Pollexmetoden. Det är Pollex patenterade och allt mer efterfrågade metod för att med flera steg säkerställa vattenkvaliteten i nya dricksvattenledningar. Helen Gustafsson -  Ny anbudsingenjör på Pollex

Heléne bor i Nödinge bara några minuters resväg från Pollex. Hon har åkt förbi vårt kontor många gånger på vägen till sin tidigare arbetsplats. I nästan tio år har Heléne arbetat inom en del av Volvo Parts eftermarknadsorganisation (Diagnostic Requirement & Engineering). Där har hon haft olika roller och bland annat arbetat med utveckling av felsökningsprogram, analys av data med fordonsinformation, kravställning internt vid olika projekt samt som teamledare.

Heléne tycker om att arbeta i team och möjligheten att få göra det under lite annorlunda förhållanden hos Pollex var en av anledningarna till att hon lockades av jobbet.

- Volvo är ett fantastiskt fint företag, men också väldigt stort. Hos Pollex får jag helt andra möjligheter att vara med och påverka och förändra i ett lite mindre företag som präglas av en positiv tillväxt, härlig stämning och stark teamkänsla. Här stöttar alla varandra och det finns en tydlig gemensam vision. Det lockade mig liksom arbetsuppgifterna som anbudsingenjör. Här finns utmaningar som passar mig i den ofta komplexa process som det innebär att ta fram anbud till både små och stora upphandlingar, säger Heléne.

På Pollex brukar vi säga att vår företagskultur bygger på en värdegrund med fyra kärnvärden; framtidstro, omtanke, glädje och ansvar. Nu när Heléne börjat hos oss kanske vi får lägga till vinnarinstinkt. Det går bra för Pollex och vi vinner hela tiden nya marknadsandelar. Det går också bra för Heléne och hennes stora fritidsintresse, träning och tävling med jaktlabradoren ”Vinna”. Deras gemensamma vinnarinstinkt ledde i år till att de blev Svenska Mästare för andra gången i rad när Sök-SM 2015 arrangerades!