Sommarhälsning och några ord från VD

Vi börjar med det viktigaste. Vi önskar dig en riktigt skön och avkopplande sommar så ses vi igen i augusti - utvilade och redo att samarbeta i fler roliga projekt tillsammans!

Vi har fått en otroligt varm och skön start på sommaren, till och med tidigare och varmare än på hundra år. På många platser runt om i Sverige blev det en tidig vattenbrist eftersom vattenverken inte kunde leverera det snabba och stora behovet. Med den fortsatta värmen och uteblivit regn, så börjar nu även tillgången på vatten minska. Exempelvis utfärdades i tisdags bevattningsförbud i hela Båstad.

Vi har några stora utmaningar framför oss. Den viktigaste är att göra vattenfrågan folklig så att vi får fler svenskar att förstå vikten av att underhålla och förnya det som ligger under marken och inte syns. Det är väldigt få vägar i Sverige där man år efter år får köra ner i samma hål i asfalten. Hålen är synliga. Väldigt tydliga och konkreta. Folk klagar och politiker prioriterar tydligt att åtgärda.
Precis samma gäller för vatten- och avloppsledningar, men de små hålen syns inte. Istället läcker värdefullt vatten ut helt utan vetskap bland folket. Det behövs en stor ökning i förnyelsetakt och underhåll av hela VA-nätet för att komma ikapp. 

Några ord om Pollex

Våra  fyra kundlöften  har blivit en design som påminner oss om det som är viktigast för oss.

Våra fyra kundlöften har blivit en design som påminner oss om det som är viktigast för oss.

Vi ser tillbaka på första halvåret som en rolig och händelserik period för oss på Pollex.

  • Vi har startat upp Rivningsfri kanaltätning av ventilationskanaler i fastighet. Ett nytt verksamhetsområde mot ett helt nytt kundsegment. Väldigt spännande och hösten ser bra ut med en orderstock som täcker oktober.
  • Inom underhåll av VA-ledningar har vi haft fler större projekt än någonsin och både efterfrågan orderstock är större än tidigare år. 
  • Vår Schaktfria avdelning som jobbar med att förnya vatten- och avloppsledningar är det område som växer snabbast på Pollex. Omsättning och personalstyrka växer och vi förbereder oss för en ökad tillväxt inom den Schaktfria marknaden.

Med ovan sagt, så kanske det är så att vi ser ökade investeringar i underhåll och förnyelse av VA-ledningsnäten. Det skulle ju betyda att vi svagt ser ljuset i tunneln och att VA-frågan kanske börjar jobba sig upp på agendan i Sverige.

Globala målen och Agenda 2030

Avslutningsvis vill jag bara uppmärksamna er på Agenda 2030 och de 17 globala målen som togs fram i Paris 2015. Det var några år sedan nu och budskapet behöver spridas och vi behöver påminna varandra om att vi gemensamt kan göra stor skillnad. Under våren har vi skrivit en liten artikelserie i fyra delar om detta.

Om du vill läsa mer om de Globala målan och få enkla tips och idéer om vad du själv kan göra, så rekommenderar jag FN:s svenska hemsida www.globalamalen.se

Jag önskar er alla en underbar fortsatt sommar och semester! Gör saker som ger er energi, glädje och lust!

Sommarhälsningar från
Mattias Höglund
VD på Pollex

pollex sommar schaktfritt underhåll kanaltätning vatten 1000px.jpg