WaterAid, Pollex och tidningen Cirkulation bjuder in till ett angeläget vattenmingel på VA-mässan

Plats: Konferenskaffeytan, Elmiamässan, Jönköping Tid: 30/9 kl 16.30 (ingen föranmälan krävs)

Mingeltema: Vatten är världens viktigaste resurs. Hur kan vi hjälpa fler av världens fattigaste samhällen och människor att få tillgång till rent vatten, sanitet och hygien? Vad innebär det att vara företagspartner till WaterAid?

VA-mässan är sedan många år VA-sektorns viktigaste mötesplats. Givetvis finns Pollex AB med som utställare under mässdagarna 30 september till den 2 oktober. Du hittar oss i monter B03:110.

Som företagspartner till WaterAid medverkar vi också på ett mycket angeläget mingel som anordnas mässans första dag kl 16.30. Vid Elmiamässans konferenskaffeyta arrangerar WaterAid, Pollex och tidningen Cirkulation (som också är företagspartner) en mötesplats för nätverkande där WaterAid berättar om sitt arbete och hur ännu fler företag kan hjälpa till och stötta organisationens arbete.

Det behövs fler företagspartners för att WaterAid ska kunna hjälpa många fler människor att få rent vatten! Vi på Pollex och Cirkulation berättar mer om vad vi gjort tillsammans med WaterAid och om det engagemang det resulterat i hos våra medarbetare.

Det går att mingla även om det som kallas en tyst global katastrof

Bristen på rent vatten och sanitet i många länder betecknar WaterAid som en ”tyst global katastrof”. När konferensen Världsvattenveckan (World Water Week) öppnade i Stockholm den 1 september samlades experter, politiker, näringslivsledare, organisationer, företag och regeringsrepresentanter för att diskutera världens viktigaste resurs - vatten. WaterAid var på plats för att lyfta frågor om hållbarhet, rättvis fördelning, vikten av nya samarbeten mellan aktörer och hur man kan säkerställa att fler av världens fattigaste samhällen och människor får tillgång till rent vatten, sanitet och hygien.

På konferensen sa Cecilia Chatterjee-Martinsen, Generalsekreterare WaterAid Sverige;

Utan god hygienpraxis sprids sjukdomar snabbt. Det är inget vare sig vattenkranar eller toaletter ensamt kan förhindra. Regelbunden, noggrann handtvätt med tvål och vatten kan förhindra överföring av många sjukdomar, exempelvis kan man minska risken för diarrésjukdomar med 50 %. Förekomsten av kolerautbrott i länder som har varit kolerafria i över hundra år, t.ex. Haiti och Kuba, borde vara en varningssignal för det internationella samfundet. Tillgång till sanitet, rent vatten och hygien måste prioriteras i högre utsträckning!

Vi hoppas att många avslutar VA-mässans första dag med att komma till konferenskaffeytan kl 16.30. Givetvis bjuds du på lättare tilltugg och dryck. Låt oss lyfta blicken från produkter och tjänster för en stund och reflektera lite över hur vi kan hjälpa WaterAid att lyfta frågan om hur fattiga samhälen och människor ska få rent vatten, sanitet och hygien!

mingelinbjudan wateraid