pollex-wateraid-vatten-sanitet.png

5% till WaterAid 

Har vi möjlighet att ta ett socialt ansvar, så väljer vi att göra det. Vi gör det utanför företagets egna väggar och långt ifrån våra svenska VA-ledningsnät. På platser där det behövs mycket mycket mer.

Vi ger 5% av vår vinst till WaterAid varje år för att ge kommande generationer bättre förutsättningar. Det är en del av de pengar som vi omsätter tack vare våra fantastiska kunder.

Pollex kom i kontakt med WaterAid 2012 när dåvarande generalsekreterare Jan Eliasson var talare på SSTTs årsmöte. Samma år blev vi ett av de första svenska företagen att samarbeta med den internationella hjälporganisationen. WaterAid jobbar för att förbättra tillgången till rent vatten, hygien och sanitet på de platser i världen där det verkligen behövs.

Så här säger vår VD Mattias om samarbetet med WaterAid: 

”Vi ser en möjlighet att göra skillnad tillsammans med WaterAid. Deras arbete stämmer väldigt väl med våra värderingar och det som vi faktiskt arbetar med i vardagen. Vi vill gärna vara med i en branschdiskussion runt de globala VA-frågorna.”

Mer om Pollex samarbete med WaterAid.

WaterAids arbete

WaterAid grundades 1981 i England efter att FN valt att fokusera på att globalt förbättra tillgången till rent vatten och sanitet. Sedan dess har de hjälpt människor världen över. Mellan 1990 och 2019 har 2,6 miljarder människor fått tillgång till rent vatten och 2,1 miljarder människor fått tillgång till toalett tack vare WaterAid.

Vill du också stötta WaterAid?

Surfa in på www.wateraid.se för att se hur du kan hjälpa till.