Förnyar, rensar och provar rör i mark och fastighet

 

Vad vi gör

Vi förnyar, rensar och provar rör i mark och fastighet. Vi underhåller och förnyar samhällets dolda infrastruktur – vatten, avlopp och ventilation. Den syns inte, men alla använder den!

Vi är specialister på underhåll samt schakt- och rivningsfria metoder. I mark jobbar vi med schaktfri ledningsförnyelse och underhåll inom området Vatten- och Avloppsteknik. Vi rensar och renoverar ledningar för dricksvatten, avlopp, fjärrvärme, gas och industri. I fastighet jobbar vi med rivningsfri kanaltätning av ventilation samt varmvattencirkulation. Ventilationskanaler förnyar vi med Linervent och vi återställer varmvattencirkulation med Smart VVC.

 
 
samverkan relining schaktfritt sliplining nodig 1700x1131.jpg
 

Vår filosofi

Vår drivkraft är att leda och driva ett företag som tar ett ansvar utöver skatter och avgifter. För att klara av de globala utmaningar vi står inför, så måste alla företag ta ett stort ansvar. Vi försöker dra vårt strå till stacken genom att bidra med det vi kan och hantera allt från tjänstebilar till inköp av material ur ett hållbarhetsperspektiv sett utifrån helheten för företaget och samhället.

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och vara öppna för förändringar. Vi tar in nya tekniker och produkter som vi ser hjälper oss att ta hand om våra kunders behov. Det är jobbigt men det är också det som lockar. Vi ger inte upp i första taget. Vi vill vara bäst och sätter upp mål som ska uppnås. Belöningen blir stolthet

Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Med nöjda och motiverade medarbetare utför vi bättre jobb åt våra kunder. Vi tänker att detta är det bästa sättet för att alltid leverera förstklassiga tjänster till våra kunder.
När våra anställda rekommenderar andra att ta anställning hos oss, så är det något som motiverar och värmer. Det är faktiskt så som vi har anställt de flesta av våra medarbetare.

Alla medarbetare har olika förutsättningar, behov och drivkrafter. Det är svårt att skapa ett företag som passar alla till hundra procent men vi försöker. Därför är det viktigt att alla vet vart vi vill gå. Det kräver att man är öppen och att vi också lyssnar på vad alla har för förslag och tankar.

 
 
 
pollex_gruppbild_sv.jpg
 
 

Vår värdegrund

Vår företagskultur bygger på en värdegrund med sex kärnvärden. Den fungerar som en kompass för hur vi agerar internt, på marknaden och i våra kundrelationer.

  • Omtanke visar vi både internt, mot våra kunder och mot miljön runt omkring oss.
  • Vi känner Glädje för vår utveckling, det vi gör och för att så många kunder vill samarbeta med oss.
  • Ansvar innebär både samhällsansvar, exempelvis genom samarbetet med WaterAid, ansvar för de projekt vi får förtroendet att genomföra samt givetvis också för miljön och våra medarbetare.
  • Nästa generation skall ha samma förutsättningar att uppleva den fantastiska miljö och natur som finns runtomkring oss i idag. Därför är det viktigt att våra egna och våra kunders val är långsiktiga.
  • Att hela tiden öka vår Konsumtion är enkelt men inte hållbart. Istället strävar vi efter att köpa och investera i långsiktiga och hållbara alternativ.
  • Vatten jobbar vi med dagligen och det är något vi alla i Sverige har runt omkring oss men det är också ett känsligt ekosystem och ett livsnödvändigt livsmedel som behöver värnas och tas om hand.
 
 
 
 
illustrationer.jpg
 
 

Miljö, kvalitet och arbetsmiljö

För oss är det självklart att erbjuda högsta kvalitet på våra tjänster, de metoder vi utvecklar och i utförandet av små och stora projekt. Våra kunder står i fokus när vi arbetar för att hela tiden förbättra den höga kvalitet som ska vara ett kännetecken för Pollex. Engagemanget för kvalitetsfrågorna finns hos alla inom företaget.

Vi arbetar mycket aktivt med kvalitets- och miljöfrågorna för att ständigt utvecklas som leverantör och för att bidra till en bättre miljö och en minskad miljöpåverkan. Pollex kvalitetsprocesser är certifierade enligt ISO 9001 och vårt miljöledningssystem enligt ISO 14001. Arbetsmiljön är givetvis också ett viktigt område för oss och vi är därför certifierade enligt OHSAS 18001. Vi har varit ISO-certifierade sedan 2013.

Här kan du läsa våra policys rörande kvalitet, miljö och arbetsmiljö

 
 
 
 

Vårt löfte till dig

Vi har fyra områden som vi brinner särskilt mycket för och som vi lovar dig som kund att alltid stå för.
 

  • Vi vill göra gott även utanför vårt egna företag och därför har vi beslutat att vi alltid ger minst 5 % av företagets vinst till en organisation med syfte att stödja och hjälpa där det behövs.
  • Våra kunder är en förutsättning för att existera och vi lovar att alltid finnas där för er när ni behöver oss. Det är därför vi har så många återkommande kunder.
  • Nytänk och innovation driver oss framåt och motiverar oss att utvecklas samtidigt som det ger er som kund fler och bättre möjligheter att åtgärda era problem.
  • Hållbarhet är en självklarhet för oss. Det är ett stort ord, men vi försöker tänka långsiktigt och på nästa generation i allt vi gör.
 
 
 

5% till WaterAid

Alltid där för kunden

Nytänk och innovation

Hållbarhet hela vägen

 

 

pollex_rod.jpg