Förnyar, rensar och provar rör i mark och fastighet

 

Vår historia

Pollex grundades 1985 som det första företaget i Sverige som utförde Polly-Pig-rensning. En av grundarna var Paul Höglund och det är nu Pauls son, Mattias Höglund, som äger och driver företaget tillsammans med delägarna Hans Andreasson och Tobias Wingqvist.

Delägartrion går väldigt bra ihop och kompletterar varandra. Det är tre olika personligheter, med lite olika bakgrunder där Tobias och Mattias liknar varandra med sina ingenjörsstudier. Tobias driver och utvecklar vår schaktfria avdelning och Hans är med i utförande och ansvarar för teknikutveckling för företaget. Mattias är VD och driver företag framåt, han gillar utmaningar och är kanske lite av en röd person som inte hämmas av rädsla inför att pröva nya saker.
Att hålla utkik efter nya möjligheter och kundernas förändrade behov är nog både det viktigaste och roligaste. Vi vill vara det företag som är med och förändrar och utvecklar de branscher vi är aktiva inom.

För oss är det viktigt att det ska vara kul att jobba med oss samtidigt som vi är seriösa och håller en hög kvalitet på allt vi levererar. Att vi hela tiden växer och expanderar vår verksamhet är ett tecken på att våra kunder uppskattar det vi gör. Ända sedan Pollex grundades har det funnits en stark drivkraft att ta hand om våra kunder och lösa de problem som man står inför. Trots att mycket har förändrats på Pollex, så lever den andan kvar och den syns inte minst i vårt kundlöfte “Alltid där för kunden”.

Det viktigaste är givetvis att vi driver ett företag där våra medarbetare trivs och vill stanna. Det är så vi bygger kompetens och får nöjda kunder som vill använda vårt utbud om och om igen.

 
 
samverkan relining schaktfritt sliplining nodig 1700x1131.jpg
 

Vår filosofi

Vår drivkraft är att leda och driva ett företag som tar ett ansvar utöver skatter och avgifter. För att klara av de globala utmaningar vi står inför, så måste alla företag ta ett stort ansvar. Vi försöker dra vårt strå till stacken genom att bidra med det vi kan och hantera allt från tjänstebilar till inköp av material ur ett hållbarhetsperspektiv sett utifrån helheten för företaget och samhället.

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och vara öppna för förändringar. Vi tar in nya tekniker och produkter som vi ser hjälper oss att ta hand om våra kunders behov. Det är jobbigt men det är också det som lockar. Vi ger inte upp i första taget. Vi vill vara bäst och sätter upp mål som ska uppnås. Belöningen blir stolthet.

Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Med nöjda och motiverade medarbetare utför vi bättre jobb åt våra kunder. Vi tänker att detta är det bästa sättet att alltid leverera förstklassiga tjänster till våra kunder.
När våra anställda rekommenderar andra att ta anställning hos oss, så är det något som motiverar och värmer. Det är faktiskt så som vi har anställt de flesta av våra medarbetare.

Alla medarbetare har olika förutsättningar, behov och drivkrafter. Det är svårt att skapa ett företag som passar alla till hundra procent men vi försöker. Därför är det viktigt att alla vet vart vi vill gå. Det kräver att man är öppen och att vi också lyssnar på vad alla har för förslag och tankar.

 
 
 
pollex_gruppbild_sv.jpg
 

Vår värdegrund

Vår företagskultur bygger på en värdegrund med sex kärnvärden. Den fungerar som en kompass för hur vi agerar internt, på marknaden och i våra kundrelationer.

  • Omtanke visar vi både internt, mot våra kunder och mot miljön runt omkring oss.

  • Vi känner Glädje för vår utveckling, det vi gör och för att så många kunder vill samarbeta med oss.

  • Ansvar innebär både samhällsansvar, exempelvis genom samarbetet med WaterAid, ansvar för de projekt vi får förtroendet att genomföra samt givetvis också för miljön och våra medarbetare.

  • Nästa generation skall ha samma förutsättningar att uppleva den fantastiska miljö och natur som finns runtomkring oss i idag. Därför är det viktigt att våra egna och våra kunders val är långsiktiga.

  • Att hela tiden öka vår Konsumtion är enkelt men inte hållbart. Istället strävar vi efter att köpa och investera i långsiktiga och hållbara alternativ.

  • Vatten jobbar vi med dagligen och det är något vi alla i Sverige har runt omkring oss men det är också ett känsligt ekosystem och ett livsnödvändigt livsmedel som behöver värnas och tas om hand.

 
 
 
 
illustrationer.jpg
 
 

Miljö, kvalitet och arbetsmiljö

För oss är det självklart att erbjuda högsta kvalitet på våra tjänster, de metoder vi utvecklar och i utförandet av små och stora projekt. Våra kunder står i fokus när vi arbetar för att hela tiden förbättra den höga kvalitet som ska vara ett kännetecken för Pollex. Engagemanget för kvalitetsfrågorna finns hos alla inom företaget.

Vi arbetar mycket aktivt med kvalitets- och miljöfrågorna för att ständigt utvecklas som leverantör och för att bidra till en bättre miljö och en minskad miljöpåverkan. Pollex kvalitetsprocesser är certifierade enligt ISO 9001 och vårt miljöledningssystem enligt ISO 14001. Arbetsmiljön är givetvis också ett viktigt område för oss och vi är därför certifierade enligt ISO 45001. Vi har varit ISO-certifierade sedan 2013.

Här kan du läsa våra policys rörande kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi tar vårt kundbemötande på största allvar. Därför har vi som ett led i att vara transparenta mot våra kunder och samarbetspartners valt att öppet visa hur vi jobbar med representation, mutor och uppförande. Detta gör vi så att våra kunder och andra intressenter kan känna sig trygga i hur vi hanterar dessa viktiga frågor. När man jobbar med Pollex så skall man helt enkelt veta vad man får, hela vägen. En sak att tänka på är att när det kommer till representation och mutor så finns det inget tydligt svart eller vitt, så det är viktigt att man håller en dialog öppen kring dessa frågor hela tiden. Till exempel så måste vi förhålla oss till våra kunders egna interna regler kring dessa områden utöver den lagstiftning som finns. Vi ser detta som en viktig del när vi arbetar, kommunicerar och efterlever våra kundlöften och värdeord.

Du kan ladda hem våra policys här nedan.

 
 
 
 

Vårt löfte till dig

Vi har fyra områden som vi brinner särskilt mycket för och som vi lovar dig som kund att alltid stå för.
 

  • Vi vill göra gott även utanför vårt egna företag och därför har vi beslutat att vi alltid ger minst 5 % av företagets vinst till en organisation med syfte att stödja och hjälpa där det behövs.
  • Våra kunder är en förutsättning för att existera och vi lovar att alltid finnas där för er när ni behöver oss. Det är därför vi har så många återkommande kunder.
  • Nytänk och innovation driver oss framåt och motiverar oss att utvecklas samtidigt som det ger er som kund fler och bättre möjligheter att åtgärda era problem.
  • Hållbarhet är en självklarhet för oss. Det är ett stort ord, men vi försöker tänka långsiktigt och på nästa generation i allt vi gör.
 
 
 

5% till WaterAid

Alltid där för kunden

Nytänk och innovation

Hållbarhet hela vägen

 

 

pollex_rod.jpg