Förnyar, rensar och provar rör i mark och fastighet
 
 

Dags att rensa ledningarna?

Du kanske planerar för underhåll av ditt VA-nät, behöver rensa en industriledning eller så har dricksvattnet plötsligt blivit brunt. Då har du kommit rätt.

Vi rensar ledningar för dricksvatten, avlopp, fjärrvärme, gas och industri. Det har vi gjort sedan 1985, då vi var det första företaget i Sverige som utförde Polly-Pig-rensning. Piggen ingår till och med i vår logga, som symbol för vårt viktiga jobb med att rensa och rengöra ledningar.

Planerade rensningar

Ibland blir det smärtsamt uppenbart varför du behöver rensa dina ledningar. Det tar helt enkelt stopp eller vattnet blir brunt. Men oftast märker du inte problemet alls. Flödeskapaciteten minskar sakta men säkert och hela systemet får jobba hårdare och blir känsligare för störningar. Vi rekommenderar att du har en plan för att hålla dina ledningar rena och i full kapacitet. Om du jobbar med dricksvatten är det förstås ännu viktigare att göra regelbundna kontroller och förebygga problem. Våra medarbetare kan hjälpa dig att sätta upp en handlingsplan för underhåll av ditt ledningsnät.

Våra metoder

Vill du lära dig mer om våra olika rensningsmetoder då ska du scrolla vidare och läsa om respektive metod och titta på filmerna som visar hur hela processen går till. Där kan du grotta ner dig i mekanik, renspluggar, vattenhastighet, turbulens och den perfekta konsistensen på rengörande is. Det är sånt som vi tycker är spännande!

Kontakta oss direkt

Vi är experter på att välja det som är mest kostnadseffektivt och skonsamt för dina ledningar. Det enda du egentligen behöver göra är att ge oss information och ritningar över dina ledningar, så planerar och offererar vi den bästa lösningen.

Vi finns alltid här för dig!

 
 
 

Polly-Pig-rensning

Att rensa tryckledningar från beläggningar och sediment är ofta nödvändigt, men kan vara svårt att göra på ett effektivt och verkningsfullt sätt utan täta schakter. Pollex metod för mekanisk rörrensning är betydligt effektivare – den rensar långa sträckor utan schaktning och river bokstavligt talat med sig alla typer av beläggningar.
 
 

 

Pollex-polly-pig-rensning-liten.jpg
 
 

Luft-vattenspolning

Att på ett enkelt och effektivt sätt rensa dricksvattenledningar kräver rätt utrustning, men framför allt kompetens och erfarenhet. Pollex metod för att ta bort bakterier, slam och beläggningar från vattenledningar och snabbt få fram rent och friskt vatten till abonnenterna är inte bara väl beprövad, utan också snabb och verkningsfull.

 
 
Pollex luft-vattenspolning underhåll dricksvatten ledningsnät 6 1000 px.jpg
 
 

Pollexmetoden - provtryckning, rengöring

Det snabbaste och säkraste sättet att få nylagda ledningar provtryckta, rengjorda och godkända. Vi arbetar dagligen med att få ledningar godkända och driftklara för entreprenörer och kommuner. Vi är Swedac-ackrediterade och kan därmed även provtrycka ledningar med luft, såväl självfall som tryckledningar.

 
 

 

DSC_9671.jpg
 
 

Ispiggning

Ispiggning klarar av att rengöra ledningar upp till 400 mm i diameter och tar sig igenom både vridspjällsventiler, dimensionsförändringar och böjar. Den är lika effektiv på både vatten-, tryckavlopps- som industriledningar. Det är en säker metod för känsliga ledningar och ett bra komplement till Polly-Pig-rensning och Luft-vattenspolning.

 
 
is händer ispiggning Ice Pigging pollex.jpg