Ägare av ledningsnät, vi finns här för dig

Det finns en underhållsskuld under marken och vi är glada att du är här för att läsa mer om hur du rensar och förnyar dina ledningsnät på bästa sätt.

Vi är experter på underhåll och schaktfri ledningsförnyelse. Vår vanligaste uppdragsgivare är en person som har ansvar för VA-nätet hos en svensk ledningsägare, precis som du. Vi brinner för hållbarhet och försöker utbilda och inspirera så många som möjligt till att använda schaktfria metoder. Det är så vi tar ansvar för framtiden.

Öka förnyelsetakten av ledningsnät

För att säkra leveransen av Sveriges viktigaste infrastruktur: vatten och avlopp, behöver vi öka förnyelsetakten. Du vet det, vi vet det och politikerna vet det. Våra schaktfria metoder är ett snabbt och miljövänligt sätt att förnya ledningsnäten. Det ger inte samma påfrestning på infrastruktur, miljö och boende i det berörda området. Vilket vi hoppas kan sänka tröskeln till att ta tag i underhållsskulden som ligger under våra fötter.

Sätter standarden för schaktfritt

För att vara med att påverka utvecklingen av schaktfria metoder i Sverige, sprida kunskap och sätta standard för leveransvillkor, förfrågningsunderlag och upphandlingar är vi medlemmar i BOS - branschorganisationen Schaktfritt. Vi har jobbat med schaktfri ledningsförnyelse sedan 2012 och delar gärna med oss av vår kunskap.

Här kan du läsa mer om fördelarna med schaktfria metoder.

Underhåll av ledningsnät

Regelbunden rensning kan förlänga livslängden på dina ledningsnät. Fler och fler ägare av ledningsnät upprättar långsiktiga planer för underhåll av VA-näten för att säkerställa en hög vattenkvalitet och förekomma driftstörningar. Vi erbjuder flera olika metoder för att effektivt och skonsamt rengöra ditt ledningsnät.

Pollex som partner

Vi kan erbjuda dig smidiga helhetslösningar som omfattar betydligt mer än själva rensningen eller förnyelsen. Vi hjälper till med att utbilda, projektera och planera. Vårt löfte till dig är: vi kommer alltid att finnas här för dig. Det betyder att vi tar ansvar utöver det vanliga och har fullt fokus på att ta projekten hela vägen i mål med minimal störning.